Rreth Digi Diaspora 2

Digi Diaspora 2 është aktiviteti i rradhës që do të organizohet nga Shoqata Shqiptare e Teknologjisë së Informacionit (AITA), e mbështetur nga Programi i Migracionit dhe Diasporës – një program i financuar nga Ministria Federale Gjermane për Bashkëpunimin Ekonomik e Zhvillim (BMZ) dhe zbatuar nga Agjencia Gjermane për Bashkëpunimin Ndërkombëtar (GIZ), i cili përmes instrumentave të profesionistëve të kthyer dhe bashkëpunimit me diasporën, mbështet trasferimin e njohurive për zhvillim.

Partnerë të tjerë në këtë projekt janë Fondi Shqiptar i Zhvillimit të Diasporës që përfaqësohet me anë të Rrjetit të Profesionistëve, si dhe Innovate Albania, që përfaqëson disa organizata dhe komunitetin e inovacionit dhe start-ups në Shqipëri, Kosovë dhe më gjerë.

Ky aktivitet Meetup #3, është në vijim të aktiviteteve Meetup #1 dhe Meetup #2 dhe do të organizohet online via Zoom më datën 23 Qershor 2021, prej orës 13.30 – 19.00, me përfaqësues të suksesshëm të industrisë dixhitale të Diasporës, kryesisht nga Shqipëria dhe Kosova.

Qëllimi i aktiviteteve është ofrimi i njohurive në fushën e IT-së, përmes angazhimit të diasporës së kualifikuar shqiptare, me qëllim forcimin e kapaciteteve të bizneseve lokale dhe komunitetit dixhital, si dhe rrjetëzimi profesional.

Për çdo pyetje kontaktoni Dritan Mezini, sipërmarrës dhe Drejtor Ekzekutiv i AITA, [email protected].

Shënim: Axhenda mund të pësojë ndryshime të vogla, në renditje ose emra deri në momentin e fundit, por pa cënuar cilësinë e aktivitetit.

Organizatorët

Dritan Mezini

Drejtor Ekzekutiv AITA

Gerti Boshnjaku

Bashkë-themelues Innovate Albania

Emi Oga

Koordinatore e Projektit, AITA

Arian Leco

Përgjegjës Sektori Fondi Shqiptar i Zhvillimit të Diasporës

Suela Kalia

Këshilltare Programi Global Migracioni dhe Diaspora, GIZ Albania

Folësit

Alkis Poulis

Themelues dhe CEO Cotheta

Ermal Sadiku

Themelues dhe CEO Linkplus IT

Anila Hyka

Eksperte në TIK Orange, Paris

Olsi Pajo

Profesionist i Kthyer Programi Global Migracioni dhe Diaspora

mer

Mergim Cahani

Themelues dhe CEO Gjirafa

Dritan Naçe

Pedagog Universiteti i Teknologjisë Compiegne, Francë

Axhenda

13:30 to 14:00

PËRSHËNDETJE

Dritan Mezini
Gerti Boshnjaku
Arian Leco

Tiranë, Shqipëri
  • PËRSHËNDETJE
14:00 to 14:40

Suela Kalia (Profesionistët e Kthyer dhe Bashkëpunimi me Diasporën)
Olsi Pajo (Profesionist i Kthyer Programi Migracioni dhe Diaspora )

Tiranë, Shqipëri
14:45 to 15:25

Ermal Sadiku

Themelues dhe CEO Linkplus IT

Gjermani/Kosove
  • Ermal Sadiku
15:30 to 16:10

Alkis Poulis

Themelues dhe CEO Cotheta

Greqi/Gjermani/Shqiperi
  • Alkis Poulis
16:15 to 17:00

Mergim Cahani

Themelues dhe CEO Gjirafa

USA/Kosove
  • Mergim Cahani
17:05 to 17:45

Anila Hyka

Eksperte në TIK Orange, Paris

Norvegji/France
  • Anila Hyka
17:50 to 18:30

Dritan Nace

Pedagog Universiteti i Teknologjisë

France
  • Dritan Nace
18:30 to 18:45

PËRMBLEDHJE E AKTIVITETIT

Dritan Mezini
Gerti Boshnjaku

Tiranë, Shqipëri
  • PËRMBLEDHJE E AKTIVITETIT

Regjistrohu për Meetup#3

Bashkëpuntorë