Meetup #2

Digi Diaspora 2

Rreth Digi Diaspora 2

Digi Diaspora 2 është aktiviteti i rradhës që do të organizohet nga Shoqata Shqiptare e Teknologjisë së Informacionit (AITA), e mbështetur nga Programi i Migracionit dhe Diasporës – një program i financuar nga Ministria Federale Gjermane për Bashkëpunimin Ekonomik e Zhvillim (BMZ) dhe zbatuar nga Agjencia Gjermane për Bashkëpunimin Ndërkombëtar (GIZ), i cili përmes instrumentave të profesionistëve të kthyer dhe bashkëpunimit me diasporën, mbështet trasferimin e njohurive për zhvillim.

Partnerë të tjerë në këtë projekt janë Fondi Shqiptar i Zhvillimit të Diasporës që përfaqësohet me anë të Rrjetit të Profesionistëve, si dhe Innovate Albania, që përfaqëson disa organizata dhe komunitetin e inovacionit dhe start-ups në Shqipëri, Kosovë dhe më gjerë.

Ky aktivitet i dytë do të organizohet online via Zoom më datën 2 Qershor 2021, prej orës 13.30 – 19.00, dhe do të mbledh përfaqësues të suksesshëm të industrisë dixhitale të Diasporës, kryesisht nga Shqipëria dhe Kosova.

Qëllimi I ketyre aktiviteteve është ofrimi i njohurive në fushën e IT-së, përmes angazhimit të diasporës së kualifikuar shqiptare, me qëllim forcimin e kapaciteteve të bizneseve lokale dhe komunitetit dixhital, si dhe rrjetëzimi profesional.

Për çdo pyetje kontaktoni Dritan Mezini, sipërmarrës dhe drejtor ekzekutiv i AITA, [email protected].

Organizatorët

Dritan Mezini

Menaxher i Projektit / Drejtor Ekzekutiv AITA

Gerti Boshnjaku

Moderator/Business Media expert

Suela Kalia

Suela Kalia

Programi "Migracioni dhe Diaspora". GIZ Albania
Arian Leco

Arian Leco

Përgjegjës I sektorit të sipërmarrjes. Fondi i Zhvillimit të Diasporës
Emi Oga

Emi Oga

Koordinatore e Projektit, AITA

Folësit

Artiona Bogo

Google, Germany

Aleksander Bello

WhatsApp, SF, USA

Endri Mataj

EY, New York, USA

Erkens Gjini

National Senior Advisor - EU for Innovation, GIZ Albania

Faton Aliu

PECB, Montreal, Canada

Axhenda

13:30 to 14:00

Përshëndetje

AITA (Dritan Mezini)
GIZ Albania (Suela Kalia)
Fondi I Diasporës (Arian Leco)
Innovate Albania (Gerti Boshnjaku)

Tiranë, Shqipëri
 • Përshëndetje
14:00 to 14:55

Endri Mataj

Jeta si profesioniste në Diasporë.
Zhvillimi inovativ i produktit.
Mundësi bashkëpunimi
Pyetje/Përgjigje

New York, SHBA
 • Endri Mataj
 • Endri Mataj
15:00 to 15:30

Erkens Gjini

Krijimi i marreveshjeve tregtare midis bizneseve shqiptare dhe atyre te diaspores.

Tiranë, Shqipëri
 • Erkens Gjini
 • Erkens Gjini
15:30 to 15:55

Enxhi Mete dhe Faviol Sinanaj

Rrjeti i Profesionistëve, platformë online gjithëpërfshirëse e Diasporës.

Tiranë, Shqipëri
 • Enxhi Mete dhe Faviol Sinanaj
16:00 to 16:55

Faton Aliu

Jeta si profesioniste në Diasporë.
PECB, histori suasesi dhe sfidat e sipërmarrjes.
Mundësi bashkëpunimi
Pyetje/Përgjigje

Ottawa, Canada
 • Faton Aliu
 • Faton Aliu
17:00 to 17:55

Aleksander Bello

Jeta si profesioniste në Diasporë.
Silicon Valley tjetër?.
Mundësi bashkëpunimi
Pyetje/Përgjigje

Silicon Valley, USA
 • Aleksander Bello
 • Aleksander Bello
18:00 to 18:50

Artiona Bogo

Jeta si profesioniste në Diasporë.
Blockchain. Aplikimet e saj.
Mundësi bashkëpunimi
Pyetje/Përgjigje

Gjermani
 • Artiona Bogo
 • Artiona Bogo
18:50 to 19:00

Përmbledhje e Ditës së Parë

Tiranë, Shqipëri
 • Përmbledhje e Ditës së Parë
 • Dritan Mezini

Regjistrohu për Meetup#2

Bashkëpuntorë