Meetup #1

Digi Diaspora 2

Rreth Digi Diaspora 2

Digi Diaspora 2 është aktiviteti i rradhës që do të organizohet nga Shoqata Shqiptare e Teknologjisë së Informacionit (AITA), e mbështetur nga Programi i Migracionit dhe Diasporës – një program i financuar nga Ministria Federale Gjermane për Bashkëpunimin Ekonomik e Zhvillim (BMZ) dhe zbatuar nga Agjencia Gjermane për Bashkëpunimin Ndërkombëtar (GIZ), i cili përmes instrumentave të profesionistëve të kthyer dhe bashkëpunimit me diasporën, mbështet trasferimin e njohurive për zhvillim.

Partnerë të tjerë në këtë projekt janë Fondi Shqiptar i Zhvillimit të Diasporës që përfaqësohet me anë të Rrjetit të Profesionistëve, si dhe Innovate Albania, që përfaqëson disa organizata dhe komunitetin e inovacionit dhe start-ups në Shqipëri, Kosovë dhe më gjerë.

Aktiviteti i parë online via Zoom do të organizohet më datën 12 Maj 2021, prej orës 13.30 – 19.00.

Dy aktivitetet e tjera online të planifikuara do të organizohen më datë 2 Qershor 2021 dhe 23 Qershor 2021, me përfaqësues të suksesshëm të industrisë dixhitale të Diasporës, kryesisht nga Shqipëria dhe Kosova.

Qëllimi i aktiviteteve është ofrimi i njohurive në fushën e IT-së, përmes angazhimit të diasporës së kualifikuar shqiptare, me qëllim forcimin e kapaciteteve të bizneseve lokale dhe komunitetit dixhital, si dhe rrjetëzimi profesional.

Bashkëngjitur ftesës është dhe axhenda e aktivitetit të dates 12 Maj. Për të mësuar më shumë për këtë aktivitet vizitoni digi-diaspora.com, si dhe regjistrohuni për të ndjekur këtë aktivitet të plotë tek lidhja http://bit.ly/digidiaspora

Për çdo pyetje kontaktoni Dritan Mezini, sipërmarrës dhe drejtor ekzekutiv i AITA, [email protected].

Organizatorët

Dritan Mezini

Dritan Mezini

Menaxher i Projektit / Drejtor Ekzekutiv AITA
Gerti Boshnjaku

Gerti Boshnjaku

Moderator/Business Media expert
Suela Kalia

Suela Kalia

Profesionistet e Kthyer dhe Bashkepunimi me Diasporen, Programi "Migracioni dhe Diaspora". GIZ Albania
Arian Leco

Arian Leco

Pergjegjes i sektorit te sipermarrjes, Drejtoria e projekteve. Fondi Shqiptar i Zhvillimit të Diasporës
Emi Oga

Emi Oga

Koordinatore e Projektit, AITA

Folësit

Mira Mezini

Mira Mezini

CS Professor
Andi Mullaraj

Andi Mullaraj

Consulting Member Of Technical Staff at Oracle
Kushtrim Xhakli

Kushtrim Xhakli

Director, Connected Inventions | Founder
Erjola Tona

Erjola Tona

Pragmatic Agilist
Erdogan Imeri

Erdogan Imeri

Regierungsbeschäftigter at Landesbetrieb Information und Technik Nordrhein-Westfalen (IT.NRW)
Arber Hoxha

Arber Hoxha

Software Engineer at objective partner AG

Axhenda

13:30 to 14:00

PËRSHËNDETJE

Shoqata Shqiptare e TIK (AITA) (Dritan Mezini)
GIZ Albania (Suela Kalia)
Fondi I Diasporës (Arian Leco)
Innovate Albania (Gerti Boshnjaku)

Tiranë, Shqipëri
 • PËRSHËNDETJE
14:00 to 14:55

MIRA MEZINI

Jeta si profesioniste në Diasporë.
Sistemi Akademik në Gjermani. Kërkimi shkencor, lidhja industri-biznes.
Mundësi bashkëpunimi
Pyetje/Përgjigje

Gjermani
 • MIRA MEZINI
 • MIRA MEZINI
15:00 to 15:55

ERJOLA TONA

Jeta si profesioniste në Diasporë.
Roli i menaxhimi i Projekteve në konsulencë.
Mundësi bashkëpunimi
Pyetje/Përgjigje

Gjermani
 • ERJOLA TONA
 • ERJOLA TONA
16:00 to 16:55

ANDI MULLARAJ

Jeta si profesioniste në Diasporë.
Të punosh për Big Tech (AOL, Amazon, Netflix, Oracle).
Mundësi bashkëpunimi
Pyetje/Përgjigje

Silicon Valley, SHBA
 • ANDI MULLARAJ
 • ANDI MULLARAJ
17:00 to 17:55

KUSHTRIM XHAKLI

Jeta si profesioniste në Diasporë.
IoT - e stomja dhe e nesërmja.
Mundësi bashkëpunimi
Pyetje/Përgjigje

Gjermani / Vendet Balltike / Kosovë
 • KUSHTRIM XHAKLI
 • KUSHTRIM XHAKLI
18:00 to 18:50

ARBËR HOXHA & ERDOGAN IMERI

Experienca me Programin "Migracioni dhe Diaspora"

Gjermani
 • ARBËR HOXHA & ERDOGAN IMERI
 • ARBËR HOXHA & ERDOGAN IMERI
18:45 to 19:00

PËRMBLEDHJE E AKTIVITETIT

Tiranë, Shqipëri
 • PËRMBLEDHJE E AKTIVITETIT
 • DRITAN MEZINI

Regjistrohu për Meetup#1

Bashkëpuntorë